kapcsolat grafikai infók tippek szállítás facebook
Családi fotóból fényképes ajándék

TIPPEK A FÉNYKÉPES AJÁNDÉK TERVEZÉSÉHEZ

Ezen az oldalon szeretnék néhány tippet adni Önnek, hogy:

-egyrészt belelásson a fotós ajándékokban rejlő lehetőségek szinte végtelen világába;
-másrészt hogy amikor elkezdjük a közös munkát, már előre tudjon kicsit tervezni, ötleteket gyűjteni. El sem hiszi, milyen nagy előny ez: mindannyian hajlamosak vagyunk a dolgainkat a legvégsőkig halogatni, és ez sokszor megy a minőség rovására. Ha Ön a ritka kivétel, azért érdemes átnézni a tippeket; ha a kapkodó többséghez tartozik, azért...

De nézzük inkább a lehetőségeket!

A fényképes ajándékok készítése egy új dimenziót nyit a nyomdatechnológia világában: a legminimálisabb technikai ismeret is elég ahhoz, hogy Ön megtervezzen egy fotós ajándékot. Nem kell értenie a színbontáshoz, a filmlevilágításhoz, a vektoros grafikákhoz... Elég, ha kiválaszt egy jó minőségű, és megfelelő méretű digitális fényképet, és elküldi egy e-mail-ben. Ez tényleg egy új dimenzió, hiszen korábban komoly szaktudást igényelt egy szép egyedi ajándék előállítása.

Engedje meg, hogy néhány képeffektet bemutassak a legkedveltebbek közül, hogy a végén 1-2 mondatban a szöveges tartalomról is szót ejthessünk!

grayscale effekt
Szürkeárnyalatos kép, csupán a színinformációt alakítjuk át, díjmentesen kérhető.

sepia effekt
Sepia árnyalatú, barnított kép, kedvelt választás. Az effekt díjmentesen kérhető.
retro effekt fényképes ajándék
Retro színhatású kép, a színek kevésbbé élénkek, kicsit a színezettségen is módosítunk. Ennek az átalakításnak egyszeri díja 250.-Ft
karcos effekt
A retro (vagy sepia) színhatást alapul véve kap egy karcos felületet a kép, és esetleg egy keretet is, ha úgy tetszik. Az átalakítás egyszeri díja 250.-Ft
quadrant effekt fotós ajándék
Egy kis játék a színezettel: inkább nagyobb felületen érvényesül ez az effekt (pl. egérpad). Az átalakítás egyszeri díja 250.-Ft
gadelf effekt fényképesajándék
Egy újabb ötlet, ami különlegessé teszi a képünket, játékos átalakítás útján. Az átalakítás egyszeri díja 250.-Ft

Természetesen egyéb effektekre is van lehetőség, sőt, szívesen ajánlom a Pixlr-o-matic ingyenes on-line effektszerkesztő alkalmazást is: ha Ön kísérletezgető kedvű, szeretni fogja!

Lényeges: az effektezés előtt a képet a végleges méretre kell alakítani! Segédlet itt: grafikai segédlet (pdf fájl, 810 kb)

http://pixlr.com/o-matic/ Jó kísérletezést!

A végén pedig, ahogy ígértem, néhány mondat a szöveges tartalomról.

A legegyszerűbben úgy tud betűtípust kiválasztani, ha a szövegszerkesztőbe beírja a kívánt szöveget (vers, köszöntő, bármi), és elkezdi végignézni, melyik betűtípussal tetszik Önnek a szöveg. Ugyanilyen módon a szöveg színe is beállítható. Ha a formázott szöveget elmenti, és elküldi a képpel együtt, már közel járunk a megoldáshoz!

Természetesen ha Önnek különleges elképzelése van, és egy font-letöltő oldalról választ magának betűtípust, szívesen dolgozunk azzal is!

Ha pedig Ön szeretné összerakni teljes egészében a képanyagot, ehhez segítséget ezen a linken talál: grafikai segédlet (pdf fájl, 810 kb)További ajándékok: Fényképes puzzle, plüssállatra póló, előke, díszpárna és sokminden más, amit hamarosan katalogizálunk!
Megrendelés és képküldés: fenykepesajandek{kukac}igesajandek.hu
Telefon: 06/20-340-8448

Az ország egész területén a DPD díjszabása szerint küldjük a csomagokat, ez 1-20 kg között 1500 Ft-ot, utánvét esetén 2000 Ft-ot jelent. Pécel környékén megoldható a személyes átvétel is átvételi pontjainkon, illetve mivel üzlethelyiséggel nem rendelkezünk, személyes átadás keretében is.

PÉCEL TERÜLETÉN KISZÁLLÍTÁS 200 Ft, AZ ÁTVÉTELI PONTOKON AZ ÁTVÉTEL INGYENES!

Személyes átvételi pont Pécelen:
Irodaszerbolt, Szemere u. 23. (az Önkormányzattal szemben)
Virágüzlet a Petőfi utcában (a COOP-pal szemben)

 

NOE kedvezmény: Nem azoknak, akik Noé bárkájában utaztak, hanem a Nagycsaládosok Egyesülete tagjaink szeretnénk kedveskedni 10% kedvezménnyel

KészGrafika kedvezmény: Ha a fényképet, montázst, naptárat... teljesen előkészítve küldöd el, 10% kedvezményt tudunk adni!

TöbbetVeszek kedvezmény: Több családtagnak szeretnél ugyanolyan/nagyon hasonló képpel készülő ajándékot? Támogatjuk!

2 db esetén 100 Ft / db
5 db esetén 150 Ft / db
10 db esetén 200 Ft / db kedvezmény!

A kedvezmények összevonhatóak, de legnagyobb összevont mértékük 20% lehet!* (Az akciós ajándékok esetében a maximális kedvezmény 15%)

Példaként: NOE tag megrendelőnk (10%) otthon elkészíti a képanyagot (10%), és 5 db fényképes egérpadot rendel: 20% kedvezményt tudunk adni, így az egérpadokat 1.590 Ft áron adjuk át.

 

Az árak a kapott fényképek méretre alakításának, nyomdai előkészítésének díját tartalmazzák.

Egyedi fotómontázs, fénykép-effektek készítése feláras, amelynek grafikai munkadíja 5.000 Ft / óra.

1-2 példa:
Szépia effekt/szürkeárnyalatos kép: kb. 2 perces művelet, díja 200 Ft / kép
Naptár beillesztése + saját családi események jelölése: kb. 5 perc, díja 500 Ft (egyszeri díj, bármennyi ajándékra használható lesz!)
Családi fotómontázs*, képek keretbe helyezése: az elképzelés összetettsége és bonyolultsága függvényében 2 perctől a végtelenségig...

Letölthető grafikai segédlet (pdf file, 810 kb)